Mediahuis en VP Exploitatie brengen hoger bod uit op Telegraaf

Eind vorig jaar kwamen de partijen met een eerste lager bod van 5,25 euro per aandeel. Niet veel later overtrof Talpa dat reeds 20% van de aandelen bezit het bod met 5,90 euro per aandeel.

Mediahuis en VP Exploitatie, de investeringsmaatschappij van de familie Van Puijenbroek, beschikken inmiddels over 60 procent van de aandelen TMG.

Gert Ysebaert, CEO van Mediahuis: “Het boekenonderzoek dat wij de afgelopen periode hebben gedaan rechtvaardigt onze nieuwe indicatieve prijs, maar geen hogere. Dit is een prijs die ook recht doet aan onze intentie om nu snel tot een afronding te komen samen met management en commissarissen van TMG. Deze prijs en het gegeven dat wij samen met VP Exploitatie al over bijna 60% van de aandelen beschikken, maken de verwachting op spoedige afronding reëel. Wij willen ook graag om de tafel met Talpa Holding, zodat er goed overleg kan plaatsvinden over de bestaande en toekomstige relaties tussen Talpa en TMG, en waarbij wij continuering van het aandelenbelang van Talpa in TMG zeker niet bij voorbaat uitsluiten. Bovenal is het in het belang van journalisten en andere medewerkers, maar ook van de vele nieuwsconsumenten die TMG bedient, dat er nu snel duidelijkheid en stabiliteit binnen TMG komt.”

VP Exploitatie zal bij het slagen van de transactie aandeelhouder worden van de Nederlands-Belgische combinatie. Mediahuis en VP Exploitatie bevestigen dat zij over voldoende financiële middelen beschikken om aan hun verplichtingen onder het voorgenomen bod te voldoen. Mediahuis en VP Exploitatie zullen het voorgenomen bod financieren middels bancair ter beschikking gestelde middelen. In dit kader is Mediahuis financieringsdocumentatie aangegaan met ING Bank N.V. onder de gebruikelijke voorwaarden.

De Vlaamse uitgever Mediahuis is eigenaar van verschillende Belgische kranten en de Nederlandse titels De Limburger en NRC.