Mediahuis exclusieve overeenkomst met Delta Lloyd overname aandelen Telegraaf

Wanneer het tot een officieel bod komt van Mediahuis en VP Exploitatie op de Telegraaf Media Groep heeft Mediahuis het recht verkregen om de 11% aandelenbelang van Delta Lloyd over te nemen. VP Exploitatie is de investeringsmaatschappij van grootaandeelhouder familie Van Puijenbroek. De Vlaamse uitgever Mediahuis is onder andere eigenaar van Media Groep Limburg.

Dit bericht volgt op de eerdere aankondiging van 14 december vorig jaar waarin Mediahuis en VP Exploitatie hun voornemen hebben geuit om gezamenlijk een openbaar bod uit te brengen op alle uitstaande aandelen van TMG, en de bevestiging daarvan op 11 januari 2017.

Het blijft de intentie van Mediahuis en VP Exploitatie om in goed overleg met de raad van commissarissen en de raad van bestuur van TMG tot een door hen ondersteund bod te komen. Gesprekken vinden momenteel plaats en Mediahuis voert een due diligence uit bij TMG.

Mediahuis en VP Exploitatie zullen voor 8 maart 2017 een aanvraag tot goedkeuring van het biedingsbericht indienen bij de Autoriteit Financiele Markten (AFM).