De zorgwinkel van Kersten, gelegen in Roermond op Middenhoven 18, is overgenomen door Medicura. De zorgwinkel gaat verder onder de naam Medicura Zorgwinkel en hanteert een vergelijkbaar assortiment. “Kersten wil zich meer op de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) richten en stoot de winkels af, waar wij juist ons winkelaanbod willen uitbreiden”, laat een woordvoerder van Medicura weten.

Medicura levert hulpmiddelen op diverse plekken in het zuiden van Nederland. Nu opent het bedrijf ook een Zorgwinkel in Roermond, met een winkeloppervlakte van 500m2. Het assortiment bestaat onder andere uit hoog-laag bedden, scootmobielen, sta-op stoelen, rollators en rolstoelen. Naast de verkoop van medische hulpmiddelen is het ook mogelijk om verpleegartikelen te huren of gratis te lenen. Medicura heeft hiervoor contracten met alle Nederlandse zorgverzekeraars.

In de Zorgwinkel vestigen zich ook Proteion en Evers Medica. Zo is er een informatiepunt waar de verschillende thuiszorgdiensten van Proteion centraal staan. Evers Medica verzorgt in het centrum spreekuren voor het aanmeten van therapeutische elastische kousen, steunkousen en hulpmiddelen voor het aan- en uittrekken van de kousen. Ook geeft het advies over borstprotheses.