MediReva Revalidatie BV Maastricht neemt Rolstoel Service Nijmegen over

MediReva Revalidatie uit Maastricht neemt per 1 april 2017 Rolstoel Service Nijmegen (RSN) over. Door de overname kan MediReva beter tegemoet komen aan de toenemende vraag naar kwalitatief hoogwaardige hulpmiddelenzorg in de regio’s Brabant en Gelderland. Daarnaast zal het completere pakket van dienstverlening van MediReva een welkome aanvulling zijn voor de bestaande cliënten van RSN. MediReva zal de activiteiten en alle personeelsleden van RSN overnemen en in haar bestaande activiteiten integreren.

Met deze overname verstevigt MediReva haar positie in de revalidatie hulpmiddelenzorg. De komende tijd zal met veel zorg en aandacht voor opdrachtgevers én medewerkers gewerkt worden aan de integratie van beide organisaties. Oprichter en huidige directeur van RSN Twan Kersten zal voor de periode van minimaal één jaar aanblijven om leiding te geven aan de onderneming en aan het integratie proces.

De activiteiten van MediReva en RSN sluiten naadloos op elkaar aan. RSN is een revalidatie-technisch bedrijf dat zich sinds 1982 bezighoudt met verkoop, levering, aanpassing, onderhoud en reparatie van rolstoelen en andere, door ouderen en mensen met een beperking gebruikte hulpmiddelen. De hulpmiddelenwinkel van RSN blijft aan de Van Peltlaan in Nijmegen gevestigd en wordt uitgebreid met de MediReva webshopactiviteiten van www.hulpmiddelwereld.nl.

Paul Ummels, CEO van de MediReva Groep: “Met de overname van RSN zetten wij op een behoedzame manier een volgende stap om te groeien. Groei is echter geen doel op zich voor onze onderneming: wij worden steeds vaker gevraagd naar oplossingen in medische hulpmiddelen die niet gebaseerd zijn op strakke budgetten, maar op een integraal dienstverleningsmodel op basis van een zeer hoge kwaliteit.” De overname past dan ook volledig binnen de strategie van MediReva.

Ummels ziet een duidelijke beweging bij zorginstellingen en ziekenhuizen, waarbij meer op integrale kwaliteit en op uitkomst wordt gecontracteerd dan op prijs. “Onze klanten zijn steeds vaker in staat om integrale dienstverlening op juiste waarde te schatten. Uiteindelijk zal hoge kwaliteit altijd leiden tot lagere prijzen en tevreden cliënten. Daarbij zijn mensen belangrijk. Met de overname van RSN verwelkomen wij nieuwe collega’s; vakmensen met veel ervaring.”

Twan Kersten, directeur/eigenaar van RSN: “Door deze overname is de continuïteit van RSN gewaarborgd. Wij hebben een zeer solide reputatie in Nijmegen en verre omgeving en drijven op kwaliteit van dienstverlening. Juist deze kwaliteit is hetgeen RSN en MediReva bindt; beide ondernemingen staan bekend om hun hoge mate van dienstverlening binnen de revalidatiesector.”

Kersten vertelt dat een gebrek aan opvolging binnen de familie de directe aanleiding was om de onderneming te verkopen. “De goede contacten en ervaringen met MediReva deden vervolgens de rest. Ik ben erg tevreden met MediReva als nieuwe eigenaar van RSN en kijk uit naar een mooie samenwerking”.

Over MediReva

MediReva, met hoofdkantoor in Maastricht, bestaat uit een groep gespecialiseerde bedrijven in de zorg. Opgericht in 1979 en nog steeds een 100% familieonderneming houdt MediReva zich bezig met het leveren van medische (revalidatie) hulpmiddelen en verbruiksmaterialen voor chronisch zieke mensen in de vergoede zorg, gespecialiseerde wondzorg, hoogwaardige medische logistiek en consumentenverkoop in geheel Europa via gespecialiseerde webshops.

Bij de onderneming zijn circa 220 mensen werkzaam, in zowel Nederland als België, waaronder meer dan 60 medische professionals.