Ondernemer en sportarts Jos Benders, de oprichter van Stichting Service Médical, is benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Benders kreeg de onderscheiding uit handen van gouverneur Theo Bovens vanwege zijn persoonlijke bijzondere verdiensten op het terrein van medische begeleiding tijdens wedstrijden van de wielersport.

In 1983 was Jos Benders de initiator van de medische begeleiding bij wielerwedstrijden en lid van de medische commissie van de Koninklijke Nederlandse Wieler Unie (KNWU). Als bondsarts begeleidde hij de Nederlandse ploeg tijdens drie wereldkampioenschappen en zette zich in voor het promoten van het belang van de acute hulpverlening binnen de wielersport.

In 1985 was hij de oprichter en vervolgens directeur (1995-2015) van Stichting Service Médical. Hij professionaliseerde en institutionaliseerde deze organisatie die zich richtte op de mobiele sportgeneeskundige begeleiding bij in het bijzonder evenementen in de wielersport.

In de periode 2015-2017 was Jos Benders voorzitter/directeur van de Stichting Star of Life Team. Hij was oprichter van deze vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor de acute hulpverlening bij wegwedstrijden van het wielrennen. Star of Life begeleidde in 2015 en 2016 de Eneco Tour en in 2016 de eerste drie etappes van de Giro d’Italia in Nederland.

Ook als clubarts, onder meer voor Sportclub Jekerdal te Maastricht en op het gebied van mantelzorg was Jos Benders actief.