Opnieuw komt er een grootschalig distributiecentrum (dc) in Venlo. Eerst besloot de Duitse supermarktketen Lidl een 70.000 vierkante meter groot dc te laten bouwen. Vervolgens koos E-commercebedrijf Vida XL voor een 100.000 vierkante meter groot dc. Nu is het de beurt aan Hightech elektronica specialist Arrow Electronics. Het van oorsprong Amerikaanse bedrijf heeft een overeenkomst getekend met de vastgoed ontwikkelaar Prologis om meer dan 70.000 vierkante meter te huren van een nieuw te bouwen distributiecentrum op bedrijvenpark Trade Port Noord in Venlo (totale omvang bijna 90.000 vierkante meter). De overige 18.000 vierkante meter zal op risico worden gebouwd en is volgend jaar april beschikbaar voor de markt.

Arrow Electronics is al sinds 1999 in Venlo gevestigd, maar kiest nu dus voor uitbreiding in een nieuw dc. De elecronica specialist is op dit moment op zoek naar meer magazijnpersoneel. In het huidige Logistieke Distributie Centrum in Venlo zijn meer dan 650 medewerkers werkzaam. Vanuit dit dc worden elektronica producten uitgeleverd aan meer dan 35.000 klanten verspreid over heel Europa.

Bram Verhoeven, country manager Prologis Benelux: “We kijken er naar uit om deze samenwerking verder uit te breiden.” Ook stelt Verhoeven dat Prologis verheugd is dat op Trade Port Noord met nog eens met 100.000 vierkante meter kan worden uitgebreid.