Meer faillissementen in juni

Een maand eerder (mei) bleef de teller in Limburg steken op 18. Afgelopen maand werden 4 eenmanszaken failliet verklaard. Dit is hetzelfde aantal als in mei. Bij de bedrijven en instelling ging het aantal met 4 omhoog (18) ten opzichte van een maand eerder (14). In dezelfde periode vorig jaar moesten 24 bedrijven de deuren sluiten.

In heel Nederland zijn er in juni 12 bedrijven meer failliet verklaard dan in mei. Het aantal uitgesproken faillissementen, voor zittingsdagen gecorrigeerd, piekte in mei 2013. Daarna is er sprake van een dalende trend. In april 2017 bereikte het aantal faillissementen het laagste niveau na december 2007. Afgelopen maanden steeg het aantal faillissementen weer.

In het eerste half jaar van 2017 zijn er ongeveer een kwart minder bedrijven failliet verklaard dan in dezelfde periode van 2016.

Meeste faillissementen in de handel
Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen zijn er in juni 277 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) failliet verklaard. Van alle bedrijfstakken had de handel het grootste aantal faillissementen, namelijk 55. De handel behoort tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven. Relatief gezien werden er in juni de meeste faillissementen uitgesproken in de horeca.

De cijfers zijn voorlopig en kunnen worden bijgesteld, laat het CBS weten.