De FNV heeft met werkgevers in het multimodaal vervoer een onderhandelingsresultaat bereikt voor een nieuwe cao. Onder multimodaal vervoer vallen werknemers van Arriva en Keolis die op het regionale spoor rijden, al dan niet in combinatie met busvervoer.

De cao Multimodaal Vervoer geldt voor in totaal duizend werknemers, die zowel als treinmachinist, steward en buschauffeur worden ingezet. De cao Multimodaal Vervoer is een andere cao dan de cao Streekvervoer, die voor 12.000 werknemers geldt. In het streekvervoer wordt hierover op dit moment gestaakt.

Het onderhandelingsresultaat voor het multimodaal vervoer betekent een cao met een looptijd van 1 jaar, van 1 januari tot en met 31 december 2018. Werknemers krijgen een loonsverhoging van 2% per 1 januari en nog eens 1% per 1 april dit jaar. Bovendien krijgen machinisten een extra toeslag per treindienst. Die toeslag loopt op van 3 euro in 2018 naar 6 euro in 2019 en 9 euro in 2020. Bij 20 diensten per maand betekent dat een extra inkomensstijging van 180 euro. Ook zijn er ontziemaatregelen afgesproken voor werknemers vanaf 55 jaar, ook voor technisch personeel.

Pieter Beuzenberg, bestuurder FNV Streekvervoer: ‘Een goed resultaat na héél lang onderhandelen en serieuze actiedreiging. Zeker weten dat die heeft geholpen om tot dit resultaat te komen. Ik ga dit nu aan onze leden voorleggen. Zij beslissen uiteindelijk of ze hiermee akkoord zijn.’