Meerderheid Kamer tegen sluiting financieel kantoor Defensie in Kerkrade, 65 fte

Een meerderheid in de Tweede Kamer is tegen de sluiting van het financieel kantoor van defensie in Eygelshoven en de verplaatsing ervan naar het kantoor in Utrecht.

In een vergadering van de kamercommissie voor defensie spraken PvdA, SP, CDA en PVV zich daar tegen uit. Daarmee bleef regeringspartij PvdA op haar eerder ingenomen standpunt staan. De partijen spreken van het verbreken van eerder gedane beloften.

Doelmatiger
VVD-minister Jeanine Hennis-Plasschaert is voor sluiting van Eygelshoven omdat concentratie van de financiële afdeling van defensie doelmatiger zou zijn en ook aan de behoefte van persoonlijk contact van de klanten tegemoet zou komen. Maar de minister lijkt nu dus geen meerderheid te hebben voor haar plan.

Motie
CDA-Tweede Kamerlid Raymond Knops uit Hegelsom heeft nu een zogeheten VAO (Voortgezet Algemeen Overleg) in de Tweede Kamer aangevraagd. Daarin gaat hij een motie indienen om de overplaatsing naar Utrecht ongedaan te maken. Bij het betaalkantoor van defensie in Eygelshoven werken 65 mensen.

Bron: De Limburger