Meerssen werkt samen met Streetwise in strijd tegen leegstand

Sinds kort werkt de gemeente Meerssen samen met Stichting Streetwise: een kleine, efficiënte organisatie met grote samenwerkingspartners en resultaten. Voornaamste taak van Streetwise is het bouwen van netwerken voor een duurzame versterking van de lokale economie. Streetwise slaagt erin winkelgebieden (weer) aantrekkelijk te maken voor nieuw en zittend ondernemerschap. Dit gebeurt onder andere door kwalitatief hoogwaardige en structurele invulling van winkelleegstand.

Voor retail- en horecaondernemers zoekt Streetwise een passende locatie en omgekeerd. De huurvoorwaarden die Streetwise voor de (startende) ondernemer bedingt, geven ruimte aan de ontwikkeling van zowel ondernemer als winkelconcept. De concepten van Streetwise zijn krachtig, vernieuwend en komen dikwijls in aanmerking voor een lening via de financiers in haar netwerk.
Goede resultaten Op www.stichtingstreetwise.nl vindt u meer informatie over Stichting Streetwise. Hier leest u onder meer dat ruim 1 op de 4 van ondernemers die door Streetwise worden begeleid, na een intensief voortraject starten in een leegstaand winkelpand. Na 2 jaar is 86% van de ondernemingen nog steeds actief op de betreffende locatie. Landelijke cijfers steken hier schril tegen af met gemiddelde van 30% uitval na het eerste jaar, met horeca (60%) en detailhandel (50%) als negatieve uitschieters (bron: ING).