Mertens Bouwbedrijf uit Weert heeft van de Universiteit Maastricht de opdracht gekregen de eerste fase van de herinrichting van de Tapijnkazerne in Maastricht uit te voeren. Het voormalige militair terrein aan de rand van de Maastrichtse binnenstad wordt getransformeerd tot openbaar park en de gebouwen zullen worden aangewend voor onderwijs en onderzoek.

De Provincie, de Gemeente Maastricht en de UM hebben in dialoog met de stad twee jaar geleden gezamenlijk een langetermijnvisie voor de Tapijnkazerne opgesteld. Bij het ontwerp, de (ver)bouw en het gebruik van de gebouwen op de Tapijnkazerne zal expliciet de nadruk worden gelegd op maatregelen die leiden tot verhoogd welzijn en gezondheid. Hiervan profiteren zowel medewerkers als studenten.

“Dat de verbouwing en nieuwbouw fase 1 nu daadwerkelijk van start gaan, is heel mooi voor universiteit en stad”, aldus Ralph Herben, vastgoedontwikkelaar van de UM. “Via de duurzame en groene ontwikkelingen op Tapijn wordt het stadspark verbonden met het buitengebied.” Ook Eric Smeets, directeur van Mertens Bouwbedrijf, kijkt uit naar de uitvoering van het project. “Drie jaar geleden hebben wij al succesvol samengewerkt bij de realisatie van de nieuwe sporthal van de UM. We kijken uit naar deze hernieuwde samenwerking.”