Met Designday wil Maastricht Made in Maastricht-label steviger positioneren

Zin in Designday? Van 19 t/m 21 mei verwelkomen wij u weer in de Decorfabriek in Maastricht voor hét design-event van Limburg, met natuurlijk heel veel ontwerpers, gevestigde namen en jong talent, en een afwisselend programma. Denk aan de Makers Corner, de Jonge Honden, de TrendTours, interessante sprekers, de traditionele ‘Designers for Design’-veiling en het openingsdiner dat steeds meer een belevenis én netwerkevent op zich is.

Niet alleen tijdens het event, ook door het jaar laat Designday steeds vaker van zich horen. Zo hebben we samenwerkingsverbanden opgebouwd met De Bijenkorf, het Elisabeth Strouven Fonds, Hogeschool Zuyd (MAFAD en MAMDT), het Cube Design Museum en de gemeente Maastricht. Designday heeft een centrale rol in de ontwikkelingen rond ‘Made in Maastricht’. Allemaal met als doel om hoogwaardig en ambachtelijk design toegankelijker te maken voor publiek en in ieder jaar weer een aantrekkelijk programma te bieden.
unnamed2

De opening van het nieuwe pand van Elisabeth Strouven. Het pand is geheel ingericht met ‘Made in Maastricht’ ontwerpen. Hester Coolen overhandigde namens alle makers en betrokkenen een glas-in-lood van het Elisabeth Strouven logo. Burgemeester Annemarie Penn-te Strake kocht namens gemeente Maastricht direct enkele design stukken voor op het gemeentehuis om het label kracht bij te zetten.