Mianhang city (5 miljoen inwoners) en Valkenburg werken aan stedenband

Burgemeester Martin Eurlings ging in zijn nieuwjaarstoespraak in op de Chinese interesse.

“Zo vormde Kerststad Valkenburg het hoofdartikel van China Times. Op 19 januari komt de commissioner van Mianhang city in de provincie Sichuan praten over een stedenband. Sishuan is zoals bekend de provincie waarmee de provincie Limburg al een verbintenis heeft. En Maastricht is verbonden is met de hoofdstad Chengdu. Onze beoogde partnerstad telt 5 mln inwoners. Het behoort tot de ‘Top 20 Happy Cities in China’ en staat in de top tien van toonvoorbeelden als het gaat om het verbeteren van de quality of live. Dus ook hier: Valkenburg én Maastricht als partners van de provincie Limburg.”

“Deze zomer waren Chinese studenten te gast in Valkenburg als onderdeel van Global Exploration, een in Valkenburg geboren en getogen initiatief om leerlingen in contact te brengen met andere culturen en ze op te leiden tot wereldburger. Dit initiatief wordt momenteel verbreed met scholen voor beroepsonderwijs in Limburg en Sichuan. Een Chinese delegatie bezocht hiertoe onze regio. Het is de bedoeling de beoogde stedenband al deze zomer officieel te vestigen tijdens een ‘East meets West Arts Festival’ in ons Openluchttheater. Er wordt nu al gewerkt aan een brochure over ons stadje in het Chinees. Met het doel Valkenburgse bedrijven te promoten en Valkenburg en Limburg te gaan gebruiken als uitvalsbasis voor toeristen uit China.”

.

“Wens van de Chinezen te genieten van culturele ontmoetingen en te kuieren door een cosy plaats als vestingstad Valkenburg.”

“Valkenburg als toegangspoort voor Europa. De Chinese Walls die ook onze vestingstad de nodige robuustheid zullen geven. Op uitnodiging van de provincie timmert Romain Spauwen van Jacobs Travel samen met zijn Chinese partner en in samenwerking met Brightlands en de VVV’s hard aan de weg om deze droom te verwezenlijken. Dit door in te zetten op de combi’s van business and leisure en door in te spelen op de wens van de Chinezen te genieten van culturele ontmoetingen en te kuieren door een cosy plaats als vestingstad Valkenburg.”