Michael Rijken: Ricru.com moet de Marktplaats worden voor werving en selectie

foto michael rijken
 V: Wie bent u? En hoe heet uw bedrijf? Waar zit het?
A: Mijn naam is Michael Rijken. Mijn bedrijf heet Ricru.com en het is gevestigd in Heerlen, Nieuw Eyckholt 292 F bij de netwerkplekken van Lijnspel.
V: Waar bent u geboren en getogen en zat het ‘ondernemer worden’ er al ‘vroeg’ in?
A: Ik ben geboren en getogen op de Heerlerbaan en woon nu in Douve Weien in Heerlen samen met mijn vrouw en onze 4 kinderen.
Ik ben eigenlijk altijd al ondernemend geweest. Als ik ergens in loondienst was dan keek ik altijd hoe alles anders, beter en sneller kon.

V: Hoe bent u ondernemer geworden? Vanuit het gezin? Opleiding? Of anders? Wat gaf de doorslag?
A: Toen ik voor het eerst internet zag wist ik meteen dat dat mijn ding was. Het was alsof ik de jas waar ik jaren naar zocht eindelijk gevonden had. Tussendoor ben ik ook nog mede-eigenaar geweest van een verzekeringskantoor in Roermond.

V: U heeft enkele jaren gewerkt bij de Nederlandse ‘spelletjessite’ Spele.nl van Niels van Huet (kantoor Sittard). U bent niet meegegaan naar de nieuwe vestigingsplaats Den Haag.
Waarom niet?
A: Ik ben inderdaad director business development geweest bij Spele.nl. Ik ben in eerste instantie wel meegegaan naar Den Haag. Maar omdat mijn hart en gevoel toch heel sterk in Limburg liggen heb ik de keuze gemaakt om weer vanuit Limburg te werken. En zeg nou eerlijk, wie wil nou niet in Limburg wonen en werken.

V: Uw zaak: Beschrijf de zaak, branche, type bedrijf, hoeveel arbeidsplaatsen en eventueel omzet- en winstbedrag.
A: Ricru.com. is De landelijke Marktplaats voor werving en selectie opdrachten. Ons Team bestaat uit 7 professionals.

V: U bent gestart met een marktplaats voor werving en selectie. Wat is daar anders aan dan een wervings- of selectiebureau?
A: Wij zijn zelf geen wervings- of selectiebureau. Voor werkgevers zorgen wij voor de juiste match met het juiste bureau. De bureau’s blijven hun taak als wervingsbureau gewoon uitvoeren echter via ons platform/marktplaats. Wij proberen voor de wervingsbureaus een goede salespartner te zijn voor hun wervings- of selectiebureaus. Wij zijn immers een extra saleskanaal voor bureaus.

V: Nederland telt tal van vacaturesites, wervingsbureaus en andere bedrijven die zich met werving en selectie bezig houden.
Waarom dan nóg een bureau erbij? En hoe kunt u daar dan geld mee verdienen?
A: Ricru.com is de aanvulling op al deze sites. De opdrachten worden bij Ricru.com in een besloten omgeving geplaatst. Voordeel is dat de opdrachtgever niet honderden reacties krijgt waar hij weken mee bezig is om iedereen te beantwoorden. Wij maken opdrachtgevers het gemakkelijker om met meerdere bureaus tegelijk samen te werken door middel van ons platform.
Ze krijgen gemakkelijk inzicht in welke bureaus het beste presteren (door middel van onafhankelijke reviews per opdracht), bepalen zelf hoeveel ze ervoor willen betalen, hoeveel CV’s ze willen ontvangen en hoe snel de CV’s aangeleverd moeten worden.
Ricru.com is No Cure No Pay en de fee wordt pas betaald bij een succesvolle plaatsing. Van die fee krijgen wij een klein gedeelte voor de platform hosting.

V: Veel bedrijven willen groeien. U ook? En hoe? En bij nee, waarom niet?
A: Wij zijn een startup dus ik wil heel graag groeien. Ik werk op dit moment samen met 3 partners en in januari zijn wij gestart met de eerste freelancers die voor ons de opdrachten moeten gaan binnenhalen.

V: Hoe wilt u die groei realiseren? Alleen in uw eigen directe omgeving (plaats, regio) of verder?
A: Wij hebben eigenlijk bijna alles in huis om het zelf allemaal te doen. Dus veel kennis hoeven we niet meer in te kopen.
Eén van mijn partners is een kei in SEO en SEA. Ik ben een community builder en ben oprichter en admin van verschillende groepen op Linkedin die ook in de markt zitten waar Ricru.com in opereert.
Wij willen eerst laten zien dat wij de Nederlandse markt aan kunnen en daarna willen wij heel graag en heel snel de Belgische en Duitse markt op.
Voor de buitenlandse markten zullen wij op zoek gaan naar een strategische partner/investeerder en we hopen dat al dit jaar kunnen bewerkstelligen.

V: Wat is uw grootste zakelijk succes tot dusver?
A: Ik ben trots op verschillende dingen die ik gedaan heb. Oprichten van Limburg Professionals in 2009 was een gouden zet. Het eerste Nederlandse affiliate marketing event Affiliatedag in 2008 ben ik ook nog steeds trots op.
Er waren op de eerste editie 700 bezoekers, uitverkocht, waarvan veel A-merken.
Het opzetten van de Lijnspel Coöperatie, en natuurlijk dat Vacature Voor Jou de grootste groep van Nederland is op Linkedin.

V: En wat is uw grootste tegenvaller tot dusver?
A: Mijn grootste tegenvaller is dat de verkiezing van het Leukste Terras van Limburg en het daaraan verbonden horecaevent DagHoreca niet geworden is wat ik gehoopt had.
Ik weet gelukkig waar het aan gelegen heeft. Alles wat ik gedaan heb wat wel een succes is geworden was gebonden aan een community die ik vantevoren opgebouwd had.
Bij Het Leukste Terras van Limburg en Daghoreca was dat niet het geval. Ik heb er gelukkig wel van geleerd!

V: Limburg ligt tussen België en Duitsland in. Probeert u ook daar handel te doen? Zo ja, hoe, en zo nee waarom niet?
A: Deze vraag heb ik hierboven al beantwoord met een volmondig JA dat willen wij zeker gaan doen!

V: ul deze zin aan: Zaken doen is interessant, echter ik wil ook tijd hebben voor …… (en leg uit waarom).
A: FUN! Because without fun all is in vain! Dit is al jaren mijn motto en levensvisie. Wat ik ook doe doe ik met plezier. Misschien heb ik daarom ook 4 kinderen 😉

http://www.ricru.com

http://www.lijnspel.nl