Met de ondertekening van het jaarplan Leren en Werken is de samenwerking tussen Midden-Limburgse gemeenten, UWV, Citaverde en Gilde Opleidingen op het gebied van leren en werken officieel gestart. Deze samenwerking is gebundeld in het Servicepunt Leren en Werken.

De vraag naar personeel bij de werkgever en de behoefte aan duurzaam inzetbaar (gediplomeerd) personeel is het uitgangspunt bij het ontwikkelen van leerwerkarrangementen. Hierbij wordt optimaal gebruik gemaakt van opleidingen die al regulier worden gefinancierd. Waar mogelijk worden publieke financieringsmiddelen ingezet zoals scholingsvouchers. Het Servicepunt Leren en Werken bundelt de kennis en dienstverlening van de deelnemende partijen en biedt tevens een adviesfunctie voor iedereen met een leer-werkvraag.

De Roermondse wethouder Gerard IJff (Arbeidsmarktbeleid): “Investering in kennis is noodzakelijk om snelle en complexe veranderingen op de arbeidsmarkt bij te houden en duurzame en flexibele inzetbaarheid te bevorderen. Een leven lang leren is nodig om een baan te vinden en te behouden.”