Minder faillissementen in Limburg in mei

Het aantal failliet verklaarde bedrijven is gestegen. In mei 2017 zijn er 17 bedrijven meer failliet verklaard dan in april, meldt het CBS. Het aantal faillissementen in april was het laagste in ruim 9 jaar. In mei steeg het aantal faillissementen vooral in de branches industrie, handel en informatie en communicatie.

In Limburg nam het aantal faillissementen af. In april stond de teller op 29, afgelopen maand kende Limburg ‘maar’ 18 faillissementen. Vooral bij de bedrijven en instellingen liep het aantal van 25 (april) terug naar 14 (mei). Bij de eenmanszaken bleef het aantal gelijk: 4.

Landelijk
Het aantal uitgesproken faillissementen, voor zittingsdagen gecorrigeerd, piekte in mei 2013. Daarna is er sprake van een dalende trend. In april 2017 bereikte het aantal faillissementen het laagste niveau na december 2007. Afgelopen maand steeg het aantal faillissementen weer licht.

In de eerste vijf maanden van 2017 zijn er ongeveer een kwart minder bedrijven failliet verklaard dan in dezelfde periode van 2016.

Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen zijn er in mei 318 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) failliet verklaard. Van alle bedrijfstakken had de handel het grootste aantal faillissementen, namelijk 55. In vrijwel alle bedrijfstakken steeg het aantal faillissementen. Een van de uitzonderingen was de zakelijke dienstverlening.