MKB L1mburg Prijs voor bedrijven die de wereld (een stukje) beter maken (persbericht)

Hieronder het persbericht:

Gaat het Limburgse ondernemers alleen om winst? Of vinden ze het ook belangrijk om waarde te creëren op andere manieren? MKB-Limburg en L1 denken dat er in Limburg genoeg bedrijven zijn die hun steentje bijdragen aan een betere wereld, of op z’n minst een betere provincie. Het thema van de MKB L1mburg Prijs 2016 is dan ook: van winst naar waarde. Ondernemers kunnen zich nog tot 15 februari inschrijven.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen: vrijwel elk zichzelf respecterend bedrijf wijdt er op zijn website wel een alinea aan. Maar dat is niet genoeg om dit jaar de MKB L1mburg Prijs in de wacht te slepen. De wedstrijdorganisatoren MKB-Limburg en L1 zijn namelijk op zoek naar Limburgse MKB-bedrijven waar duurzaamheid is verankerd in de bedrijfsvoering. Ondernemingen die hun succes niet alleen afmeten aan de winst, maar ook aan hun positieve invloed op de maatschappij en/of het milieu. Op zijn Engels kernachtig samengevat als: people, planet, profit. De winnaar krijgt een kunstwerk van Chris Gadiot en voor maar liefst 10.000 euro advertentietijd op L1.

Positieve impact

Met dat reclamebudget zou Bo Smits van Weelec – een van de deelnemers aan de MKB L1mburg Prijs 2016 – wel raad weten. “Dat is een mooie kans om te laten zien wat we doen, die laten we natuurlijk niet liggen!” Het Maastrichtse bedrijf houdt zich bezig met verantwoorde inzameling en verwerking van afgedankte elektrische apparaten, zogenaamde e-waste. Behalve dat daarmee wordt voorkomen dat gevaarlijk afval in het milieu terechtkomt, draagt Weelec door recycling bij aan behoud van eindige grondstoffen. Bovendien helpt het bedrijf mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt aan het werk. “Een schoolvoorbeeld van people, planet, profit”, zegt Smits. “Het thema van de MKB L1mburg Prijs, van winst naar waarde, brengen we dagelijks in de praktijk. De deelname aan de competitie is voor ons een manier om meer aandacht te creëren voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en onze positieve impact te vergroten.”

Inschrijven kan nog!

Limburgse ondernemers die ook graag laten zien hoe ze maatschappelijke meerwaarde bieden, kunnen zich nog tot 15 februari aanmelden voor de MKB L1mburg Prijs. De inschrijving is eenvoudig: deelnemers hoeven alleen het wedstrijdformulier in te vullen. Meer informatie en het inschrijfformulier is te vinden op: www.mkblimburg.nl/projecten/mkb-l1mburg-prijs of L1.nl/prijs.