MKB-Limburg heeft zich de afgelopen periode middels een campagne hardgemaakt voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied. De ondernemersorganisatie ziet nog liever vandaag dan morgen glasvezel in het buitengebied van Noordwest Limburg. Deze week werd het vijfhonderdste glasvezelabonnement afgesloten. Daarmee staat de teller nu op 10 %.

Volgens MKB-Limburg is de verwachting dat het aantal aanmeldingen blijft stijgen. Veel inwoners willen zich eerst oriënteren met betrekking tot het aanbod van de aanbieders. De ambassadeurs, lokale verkopers, plaatselijke belangen en buurtverenigingen uit het buitengebied van Noordwest Limburg zetten zich vol in om de benodigde 50 % deelname te halen. Dit is in het belang van ondernemers in deze gebieden. Denk aan agrarische, maar ook MKB-bedrijven die eigenlijk niet meer zonder snel internet kunnen werken. Om glasvezel te kunnen aanleggen moet 50% van de bewoners van het buitengebied een abonnement afsluiten.

Er worden meerdere informatie- en aanmeldavonden in de diverse gebieden georganiseerd. Kijk hiervoor op de website van Glasvezel buitenaf.