MKBLF (Liof) financiert de doorgroei van ICM Mediaholding

ICM Mediaholding (ICM) in Maastricht is gespecialiseerd in IPTV voor de zakelijke markt en software voor de journalistieke sector. Dankzij een uitbreiding van de participatie van het MKB Leningenfonds (MKBLF) kan ICM verder groeien, en laat de onderneming de start-up fase achter zich.

.
Concurrentievoordeel IPTV
IPTV staat voor Internet Protocol TeleVision. Het is een verzamelnaam voor diensten en toepassingen voor tv-kijken via het internet protocol. In tegenstelling tot kabel tv is IPTV minder afhankelijk van netwerkcapaciteit. Hierdoor is het aantal zenders dat aangeboden kan worden aan de kijkers onbeperkt. Dit onderscheidt ICM van aanbieders als Ziggo.

.
IPTV in de zorgsector
InCompanyMedia, een dochteronderneming van ICM, richt zich op IPTV voor de zakelijke markt. De focus ligt op de zorgsector in de Benelux. Uniek aan IPTV is dat het aanbod per bewoner / patiënt kan worden aangepast. Denk aan eigen thema- of nieuwskanalen, verschillende tarieven (inclusies koppeling met facturatiesysteem) en het versturen van persoonlijke berichten (bijvoorbeeld herinneringen voor medicijnen, eten of oefeningen).

.
Nieuws creëren en beheren
EuMediaNet, een tweede dochteronderneming, richt haar pijlen op digitalisering in de journalistiek. Namelijk met de producten Burli en Prismahub. Burli is een tool voor het creëren van nieuwsberichten. Prismahub is een beheerplatform voor video-items, dat in eigen huis ontwikkeld is. Door eenvoudig bestandtypes te kunnen wijzigen en metadata toe te voegen kan nieuws automatisch gepubliceerd worden op themakanalen.

.
Groei door diversificatie
Met deze drie producten bedient ICM de hele keten van content creatie tot publicatie. Dit zorgt voor een onderscheidende positie in de markt én groei. De onderneming is dan ook toe aan een volgende stap. ICM klopte daarom bij het MKB Leningenfonds aan voor een groeifinanciering. Een logische stap, gezien LIOF al sinds 2011 betrokken is bij de onderneming. Ook de Rabobank speelt een rol in de groeifinanciering.