Koninklijke Van der Most heeft Moduli Print in Horn overgenomen. Met de overname wil het Gelderse bedrijf haar positie in de Benelux verder versterken en uitbreiden in Duitsland. Het Limburgse Moduli Print heeft een omzet van ruim 27 miljoen euro en er werken bijna 70 medewerkers. Van der Most werd in 1904 door Willem van der Most opgericht en groeide uit tot allround grafisch producent en dienstverlener. Het familiebedrijf wordt op dit moment geleid door de derde en vierde generatie Van der Most. Oud-eigenaar en directeur van Moduli Print, Nico Coenen, blijft aan om het bedrijf in Horn, dat een zelfstandige entiteit blijft, aan te sturen. Coenen: “Ik was op zoek naar een sterke strategische organisatie die de onderneming verder kan uitbreiden, gebruik makend van de kansen die de markt en onze klantsamenstelling bieden.” Rob van der Most, één van de directeuren van Van der Most: “Met de overname van Moduli Print versterken wij niet alleen onze positie in Nederland, maar ook in België en Duitsland en breiden we de productiecapaciteit uit. We halen bovendien vakmanschap en kennis in huis om onze producten en diensten verder te ontwikkelen.”

Kwekerij Roobeek in Arcen is overgenomen door Dutch Garden Plants in Deurne, meldt De Limburger. De Noord-Limburgse kwekerij maakt deel uit sociale werkvoorziening WAA Groep Venlo. Alle 55 medewerkers worden overgenomen door het Deurnese bedrijf. Bedrijfsleider Henk Koppes van Roobeek zegt in de krant dat met de overname een einde komt aan een langdurige onzekerheid over de toekomst van het Arcense bedrijf. De deelnemende gemeenten in WAA Groep Venlo (Beesel, Bergen en Venlo) willen geen risico’s lopen met het runnen van een bedrijf zoals de kwekerij. Koppes: “De bedoeling van de Participatiewet is om mensen die binnen een beschutte werkplek werkzaam zijn zoveel mogelijk in het bedrijfsleven onder te brengen. Als we niet zouden zijn overgenomen, hadden we moeten stoppen.”

Ook Wesly Printing & Packaging in Maastricht heeft een nieuwe eigenaar gekregen. De kartonproducent komt in handen van het Belgische P. van de Velde Group in Wetteren. Wesly begon in 1858 als leverancier van taartranden voor banketbakkers. Tegenwoordig vervaardigt het bedrijf allerlei kartonnage-producten voor zowel de food- als de non-food sector in Nederland, België en Duitsland. Er werken 60 medewerkers.