Er is onduidelijkheid over aandelen van SnowWorld. Volgens zakenman Rob Wegner heeft hij in oktober 2016 een deal gesloten met drie investeerders waarbij hij hun rechten van het skicentrum zou hebben overgenomen. Om die reden claimt hij nu twee miljoen aandelen, maar SnowWorldbaas Koos Hendriks heeft deze niet meer in zijn bezit. Een gang naar de rechter behoort daardoor tot de mogelijkheden.

Het probleem is namelijk dat Hendriks bijna al zijn aandelen heeft overgedragen aan de Belgische zakenman Marc Coucke. Deze heeft inmiddels 75% van de aandelen in zijn bezit. Het is een nieuwe tegenvaller. Eerder deze week bleek namelijk al dat SnowWorld naar verwachting in het komende halfjaar niet kan voldoen aan alle afspraken die het met kredietverstrekker ABN Amro heeft gesloten. Het bedrijf is in overleg om bankconvenanten aan te passen. Nu dreigt Wegman dus ook de overname door Marc Coucke tegen te werken.

Volgens Wim Moerman, financieel directeur van SnowWorld, heeft de overeenkomst van Wegner -een voormalige zakenpartner van Hendriks – met de drie investeerders zijn geldigheid verloren. “Er is een aantal data verstreken, zonder dat er iets gebeurde,” zo liet Moerman afgelopen week in Het Financieele Dagblad weten. “Zo is er geen koopcontract getekend en was Hendriks vrij om te doen wat hij wilde.” Wegman heeft daarover een geheel eigen visie. Volgens hem is er wel degelijk sprake van een geldige koopovereenkomst uit 2016. SnowWorld eigenaar Koos Hendriks zou tot mei afgelopen jaar aan Wegner beloofd hebben om de twee miljoen aandelen te leveren. Volgens de meest recente gegevens van toezichthouder AFM heeft Hendriks nog ongeveer 10% van de aandelen SnowWorld in zijn bezit. Volgens Wegner heeft hij de SnowWorld-oprichter diverse keren gemaand om de de twee miljoen aandelen te leveren.