Mondzorgconcern Dentsply Sirona verwacht in zijn nieuwe distributiecentrum in Venlo door te groeien naar circa 180 volledige banen in 2019, meldt De Limburger. Dat is het gevolg van het feit dat het bedrijf, wereldmarktleider in producten voor de professionele mondzorg, al haar zeventig Europese magazijnen in de Venlose vestiging gaat centraliseren. Begin dit jaar werkten er nog 60 mensen in Venlo.

Dentsply Sirona is een meer dan honderd jaar oud Amerikaans bedrijf met 90 fabrieken wereldwijd en 16.000 medewerkers. Het bedrijf levert producten en diensten voor de tandheelkundige zorg. Na eerder, met het oog op centralisering, in 2015 als proef met een kleine distributietak in Venlo te zijn begonnen, betrok Dentsply Sirona in het najaar van 2017 een nieuw distributiecentrum. Van hieruit levert het valse tanden, implantaten, brackets en andere benodigdheden voor de mondzorg aan tandartsen en andere professionals in Europa.

De keuze voor de huidige locatie heeft onder meer te maken met de nabijheid van grote logistieke partijen, zoals pakketverzenders.