MSM lanceert Executive MBA in Wijnmanagement

Maastricht School of Management voegt een nieuwe specialisatie toe aan haar portfolio van Executive MBA programma’s: Wijnmanagement. Tijdens deze tweejarige parttime Executive MBA worden de deelnemers klaargestoomd om de uitdagingen in de wereldwijde wijnindustrie te kunnen managen.

Het programma richt zich specifiek op de wijnindustrie, maar de kennis en de vaardigheden die worden opgedaan zijn algemeen toepasbaar op iedere dynamische sector in de wereldwijde voedingsmiddelen- en drankenindustrie.

De moderne wijnindustrie is booming business. Tegelijkertijd ondergaat de industrie belangrijke structurele veranderingen onder invloed van technologische ontwikkelingen, globalisatie en nieuwe verhoudingen tussen producenten en hun distributienetwerken. Meer dan ooit wordt de wijnindustrie gekenmerkt door sterke concurrentie.

“Deze trends en de complexiteit van de wijnindustrie vragen om fundamentele veranderingen in het managen van bedrijven in de wijnindustrie. Managers in deze sector moeten niet alleen kennis hebben van oenologie en vinologie, ze moeten meer en meer bekwaam zijn in het gebruik van marketing tools, moeten de dynamiek van de markt begrijpen en moeten slimme onderhandelaars zijn”, zegt MSM Dean Professor Wim Naudé. “Met de MSM Executive MBA in Wijnmanagement krijgen de deelnemers de kennis, vaardigheden en netwerken om goed te kunnen managen in de wereldwijde wijnindustrie.”

Door gastcolleges en werkbezoeken zullen de deelnemers kennis maken met en leren van gevestigde experts uit de wijnindustrie. Studiebezoeken staan gepland naar onder andere de wijnkelders van Winzergenossenschaft Mayschoß-Altenahr in Duitsland en de Bordeaux regio in Frankrijk. Cursussen, bezoeken aan wijnhuizen en wijnproeverijen worden georganiseerd onder auspiciën van top-wijnspecialist en Master of Wine (MW) Frank Smulders. Tijdens een studiebezoek aan London, zal Frank Smulders MW de deelnemers introduceren bij beroemde wijnhandelaren, bij de Liv-ex wine exchange (een handelsplatform voor dure wijn) en bij het Institute Masters of Wine.

Volgens Frank Smulders MW geeft de MSM Executive MBA inzicht in het feit dat wijn management over meer gaat dan alleen maar druiven en wijnkwaliteit. “Deelnemers krijgen inzicht in een verscheidenheid aan management topics, variërend van de economische aspecten van het bezitten en het runnen van een wijngaard tot de ontwikkeling van kwaliteitswijnen als belegging”, zegt Frank Smulders MW.