Brightlands Chemelot Campus realiseert voor Sitech Services, Sekisui, Brightlands Materials Center, The Compound Company, Kembit, ZUYD Hogeschool en Isobionics nieuwe bedrijfsgebouwen op de campus in Sittard-Geleen. Deze twee gebouwen, genaamd Brighthouse 220 en 240, bereikten vandaag het hoogste punt. Een feestelijk moment waarbij de nieuwe naam werd onthuld in aanwezigheid van investeerders, huurders en bij de bouw betrokken partijen.

De gebouwen zijn ontworpen door Pauwert Architectuur uit Eindhoven en worden gerealiseerd door BAM Bouw en Techniek. Vanuit deze bedrijfsgebouwen wordt de samenwerking op Chemelot tussen onderzoek & ontwikkeling en productie verder geïntensiveerd. De locatie op de Brightlands Chemelot Campus en de keuze om meerdere bedrijven in één gebouw onder te brengen, bieden allerlei mogelijkheden voor samenwerking, duurzaamheid en synergievoordeel. De nieuwe huurders delen faciliteiten, kennis en internationale netwerken met de overige campusbedrijven.

CEO Bert Kip van de Brightlands Chemelot Campus: “Het gaat bij Brighthouse 220 en 240 niet alleen om een nieuw gebouw: we mogen dadelijk ook nieuwe campusbewoners verwelkomen. Hun komst naar de campus is voor ons bijzonder belangrijk – het verstevigt in belangrijke mate één van onze drie ecosystemen: die van de chemische processen. Juist nu we voor één van de grootste uitdagingen in de chemische industrie staan – de transitie naar een CO2 neutrale chemische industrie voor 2050.”

De bouwfase van Brighthouse 220 en 240 is gestart in januari 2018; de oplevering van de gebouwen staat gepland voor eind 2018, met een officiële opening begin 2019.