Multi-web wint ondernemerschapswedstrijd voor studenten (persbericht)

Het bedrijf Multi-web heeft de Company Cup CM 2015-2016 van Zuyd Hogeschool – de ondernemerschapprijs voor studenten – in de wacht gesleept. Het bedrijf, heeft een gadget ontwikkeld waarmee in het verkeer op een veilige manier gebruik kan worden gemaakt van smartphone applicaties.

De hedendaagse bestuurder in het verkeer is er zich van bewust dat hij niet kan deelnemen aan het verkeer en tegelijkertijd op zijn smartphone kan letten. Toch blijft de behoefte om muziek te luisteren of het navigatiesysteem van de telefoon aan te zetten. Multi-web biedt hiervoor een oplossing. Het product is een eenvoudige en goedkope vervanger voor de dure telefoon- en navigatiehouders voor bijvoorbeeld in de auto en op de fiets. De ambitie van het bedrijf is om met deze gadget het alledaagse gebruik van smartphones te vergemakkelijken, met als hoofddoel de verkeersveiligheid te vergroten.

Muklti-web is opgericht door de Zuyd Hogeschool-studenten Erik van den Berg, Miron Croll, Roza Francken, Yannick Gerono, Luc Jongen, Pernille Kelderman, Jeroen Smeets en Hans Terberg.

Multi-web liet in de finale, My Cookie Wish, Foodhuggies en Healthy Shaker, achter zich. De winnaars toonden zich realistisch en ambitieus tegelijk: “Ons bedrijf is niet opgezet om te voorzien in onze broodwinning als student maar als leermoment voor de toekomst. Wij gaan ervoor zorgen dat iedereen in Nederland veilig thuiskomt en toch gebruik kan maken van zijn mobiele telefoon.”

Volgens Karin Ottenhof, voorzitter van de vakjury en eigenaresse van de Hypotheekshop in Voerendaal, is Multi-web de terechte winnaar: “Ondernemen is lef tonen en jezelf onderscheiden. Dit is duidelijk te zien in de visie en het doel van Multi-web.”

De Company CUP CM is een ondernemerschapwedstrijd voor studenten en onderdeel van het vak Student Company van de opleiding Commercieel Management van de Faculteit voor Commercieel en Financieel Management van Zuyd Hogeschool. Voor dit vak dienen de studenten een echt bedrijf op te richten. Een spannende maar bovenal zeer realistische opdracht. Door een competitie- en finale-element aan het vak toe te voegen worden ondernemerschap, weerbaarheid en wendbaarheid van de studentenondernemers verder vergroot. Aan de wedstrijd hebben circa 150 studenten deelgenomen, die groepsgewijs in totaal twintig bedrijven opgericht hebben.