Het familiebedrijf Munckhof Machinefabriek uit Horst komt na 134 jaar voor het eerst in handen van nieuwe eigenaren. De Europese marktleider in de ontwikkeling en productie van technieken voor de fruitteelt is overgenomen door Henri Michiels en Han Smits. Het bedrijf gaat verder als Munckhof Fruit Tech Innovators en heeft groeiambities in nieuwe geografische markten en toepassingsgebieden.

Henri Michiels was onder meer technisch commercieel directeur bij Dinnissen Process Technology in Sevenum. Han Smits is voormalig manager international business development bij het Zwitserse Glencore Grain. Zij hebben de ambitie om met Munckhof Fruit Innovators in te zetten op de verdere ontwikkeling en productie van hightech oplossingen voor precision farming.

Munckhof Machinefabriek werd in 1884 opgericht en bleef tot op heden in handen van nakomelingen uit de familie Van den Munckhof. Het ontwikkelde zich tot een A-merk leverancier en Europese marktleider op het gebied van oogsttechieken, spuitinstallaties en kistenvullers voor vooral de teelt van appels, peren, kersen, bessen en olijven. Het bedrijf heeft nu nog 40 medewerkers en een omzet van 6 miljoen euro. Na 134 jaar gaan de laatste Munckhof-eigenaren, Thijs en Peter van den Munckhof langzaamaan met pensioen. Ze blijven voorlopig betrokken bij de onderneming.

Voor medewerkers en afnemers verandert er weinig. Door de overname en groeiambities zal wel het personeelsbestand op termijn worden uitgebreid.