Munckhof travelpartner van Centraal Bureau voor de Statistiek – CBS (Persbericht)

Munckhof travelpartner van Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS)

Munckhof heeft de aanbesteding gewonnen voor het verzorgen van de buitenlandse dienstreizen voor het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De opdracht betreft het verzorgen van de zakenreizen in de breedste zin van het woord. Denk daarbij aan vliegtickets, hotels, visa en treinkaartjes, maar ook aan reisverzekeringen en managementrapportages op het gebied van buitenlandse dienstreizen.

Ontzorgen in travelmanagement

Tom Roefs, CEO van Munckhof is zeer te spreken over het binnenhalen van de opdracht: “Munckhof heeft zich op het gebied van travelmanagement de afgelopen jaren nadrukkelijk gespecialiseerd in het volledig ontzorgen van bedrijven en overheden. Dat is precies wat we nu ook voor het CBS gaan doen. Het binnenhalen van de opdracht past niet alleen in de ontwikkelingen van ons bedrijf, het is ook een mooie naam die we mogen toevoegen aan onze klantportefeuille.”

Vast CBS Travel Team
Voor de uitvoering van de opdracht stelt Munckhof een CBS Travel Team samen. “Voor al onze klanten werken we met vaste klantteams die de reisaanvragen verwerken. Voor het CBS zal een Travel Team samengesteld worden op onze vestiging in Schiedam. Dit team zal alle reisaanvragen van het CBS in behandeling nemen en op maat gemaakte voorstellen aanbieden.” aldus Roefs.

Over CBS

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft als wettelijke taak het van overheidswege verrichten van statistisch onderzoek voor praktijk, beleid en wetenschap. Daarnaast is het CBS op nationaal niveau belast met de productie van communautaire statistieken. Het CBS verzamelt gegevens, verwerkt deze tot statistieken en draagt zorg voor de openbaarmaking daarvan. De statistieken van CBS omvatten vele maatschappelijke aspecten, van de macro-economische indicatoren als economische groei en de consumentenprijsindex, tot informatie over leefsituatie van individuen. Kijk op www.cbs.nl voor meer informatie.

Over Munckhof

Munckhof Groep bestaat uit een aantal bedrijven die gespecialiseerd zijn in personenvervoer en reizen. Het bedrijf, dat met het hoofdkantoor gevestigd is in Horst, onderscheidt zich in de markt door zich te focussen op het totaalpakket aan vervoer. Van taxi tot touringcar en van meerdaags evenement tot zakenreis. Een hoge kwaliteit en service vormen belangrijke uitgangspunten in de dienstverlening. Er wordt daarom veel waarde gehecht aan het kwaliteitscertificaat ISO9001, het milieucertificaat ISO14001 en de diverse branche specifieke keurmerken die Munckhof mag voeren.

Organisatorisch bestaat Munckhof uit de divisies Taxi, Tour en Travel. De taxidivisie richt zich op het regisseren, organiseren en uitvoeren van kleinschalig personenvervoer in geheel Nederland. Vanuit het regiecentrum in Horst wordt het vervoer geregisseerd voor vele zorginstellingen, overheden en andere organisaties. Daarnaast verzorgt Munckhof taxivervoer in de breedste zin van het woord vanuit vestigingen in Eindhoven, Horst, Heijen, Nijmegen, Arnhem en Ridderkerk.

De divisie Tour is gespecialiseerd in grootschalig groepsvervoer per touringcar. Naast het uitvoeren van dit vervoer vanuit locaties in Horst en Nijmegen is de tour divisie gespecialiseerd in het plannen en verzorgen van complexe vervoersprojecten. De organisatie en uitvoering van het totale vervoer tijdens Floriade 2012 en KLM Open 2013 zijn hier voorbeelden van.

Naast de taxi en touringcar divisies heeft Munckhof het bedrijfsonderdeel Travel, dat zich bezighoudt met de verkoop van internationale zakenreizen en meerdaagse groepsreizen. Hiertoe behoren de zakenreisbureaus van Munckhof Business Travel (Venlo, Roermond, Veenendaal, Schiedam, Deventer, Helmond, Delfzijl, Amsterdam en Schiphol), het bedrijfsonderdeel Munckhof China, MGI Travel (Rotterdam) en Munckhof Groups Desk (Horst).

Munckhof telt in totaal 900 medewerkers. Kijk op www.munckhof.nl voor meer informatie.