Naamswijziging: Lagotronics BV in Venlo wordt SLV Nederland

Medio 2015 maakte SLV GmbH de overname van het Venlose Lagotronics BV bekend. De Duitse multinational levert in meer dan 100 landen over de hele wereld een uitgebreid verlichtingspakket en heeft inmiddels in 12 landen dochterondernemingen gevestigd. Als gevolg van de overname zal Lagotronics BV voortaan als “SLV Nederland” bekend staan. De naamswijziging vormt de afsluiting van het overnametraject en markeert een nieuwe stap voor het Venlose bedrijf.

“De afgelopen maanden heeft het bedrijf een gedaanteverwisseling ondergaan”, verklaart directeur Martijn Hendrikx. “Niet alleen is het bedrijfspand geschilderd en van nieuwe logo’s voorzien, hebben onze visitekaartjes, websites, sociale media en briefpapier de huisstijl van ons moederbedrijf overgenomen, maar de hele mind-set is nu ook anders. We werken met het Duitse hoofdkantoor en de vestigingen in diverse landen samen aan het neerzetten van het merk SLV. Er is met de collega-landen veel overleg, een duidelijke richtlijn voor de merkbeleving en de positionering in de markt. Het geeft nieuwe energie en dat voel je.”

SLV Nederland levert een verlichtingspakket van ruim 3.500 artikelen voor woningen, kantoren, horeca en winkels. De producten worden ontwikkeld in Duitsland in samenwerking met diverse Europese ontwerpers. Daarnaast blijft het bedrijf eigen led producten verhandelen onder de merknaam DecaLED.

Lagotronics stond oorspronkelijk bekend om haar bijdrages in onder andere de theater- en televisiewereld op het gebied van decorverlichting en speltechniek. In de jaren ’90 pionierde het bedrijf als een van de eerste ter wereld met gekleurde LED verlichting. Enkele jaren geleden is het bedrijf over twee aparte takken verdeeld, waarbij er één opereert als groothandel in verlichting (“SLV Nederland”) en één op internationaal vlak werkt aan interactieve technieken voor pretparken en de entertainment industrie (“Lagotronics Projects BV”).