Nanoplanet is een start-up organisatie gespecialiseerd in nanotechnologie en heeft zich begin dit jaar gevestigd op het bedrijventerrein Scharn Noord in Maastricht. Donderdag 7 juni vindt de officiële opening plaats.

Nanoplanet B.V. is een initiatief van vijf Limburgse ondernemers met verschillende achtergronden. Zij hebben hun krachten en ervaringen gebundeld om de markt van nanotechnologie te betreden.

Nanotechnologie maakt het mogelijk om een laag van moleculair, deeltjesvrij glas aan te brengen op oppervlakken wat zorgt voor een optimale bescherming. Het nieuwe bedrijf richt zich hoofdzakelijk op de zakelijke markt van healthcare, automotive en construction. Nanocoating biedt uitkomst voor het beperken van hygiëne risico’s in de healthcare branche. Daarnaast zorgt het voor een langdurige bescherming van voertuigen en vaartuigen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Ook lanceerde het bedrijf onlangs het eerste consumentenproduct. Dit is een vloeibare nano coating die zorgt voor bescherming van smartphones, tablets en laptops tegen straling, bacteriën en water.

De wagen waarmee de Limburgse autocoureur Xavier Maassen aan de Porsche GT3 Cup deelneemt, is ook voorzien van een nanocoating.