Nederlands damesmodemerk Sylver opent in Stokstraat winkel, net te laat voor Tefaf

Op 18 maart opent Nederlands damesmodemerk Sylver haar zevende winkel in de chique Stokstraat in Maastricht. Het oer-Hollandse merk met internationale allure voelt zich helemaal thuis in het monumentale pand in de Limburgse hoofdstad.

Hiermee komt de lang gekoesterde wens van Sylver-oprichter Caro van Stigt uit. “Maastricht heeft zoveel te bieden, het is een prachtstad met een internationale uitstraling. Het ademt hier cultuur, architectuur, gastronomie en mode. Daar past ons vrouwelijke, stoere en eigenzinnige Dutch design merk Sylver uitstekend tussen.”

Voel je thuis
Op 18 maart wordt de winkel aan de Stokstraat 49 – tussen 12 en 18 uur – feestelijk geopend met een hapje en een drankje. Het monumentale pand, waar jarenlang een van de bekendste bloemenzaken van de stad gevestigd zat, is omgetoverd tot een sfeervolle, warme winkel mét aan de achterzijde openslaande deuren naar de prachtige stadstuin. Caro van Stigt: “De winkel heeft een hele fijne uitstraling. Wie hier binnenstapt moet zich thuis voelen, echt het merk Sylver beleven. Persoonlijke aandacht staat bij ons hoog in het vaandel.”

Uitbreiding lifestyle artikelen
De Sylver collectie – gemaakt voor de eigenzinnige vrouw – laat zich het beste omschrijven als elegant, vrouwelijk, een tikje nonchalant en stoer. Steeds weer wordt hier gezocht naar de juiste balans, zodat alle kledingstukken goed te combineren zijn. En juist die combinatie is voor elke vrouw weer anders. Het draait om de vrije manier van kleden. Het Sylver stylingteam laat zich bij elke collectie inspireren door het Nederlandse erfgoed. Denk daarbij aan ons waterrijke landschap, de grachten, de wolken, maar ook aan Dutch Design. Caro van Stigt: “In onze nieuwe winkel in Maastricht vind je als primeur nu ook prachtige lifestyle artikelen als zeep, kussentjes, sieraden en servies. Passend bij Sylver, gekozen naar onze smaak om ons merk nog meer kracht bij te zetten.”

Over Sylver
Vorig jaar vierde Sylver haar 10-jarig bestaan, nadat het in 2006 werd opgericht door Caro van Stigt en Michiel Alewijnse. Vanuit Weesp werkt een klein enthousiast team aan het succes van het merk, waarbij Van Stigt de dagelijkse leiding heeft. Sylver heeft winkels in Arnhem, Den Bosch, Haarlem, Nijmegen, Utrecht en nu dus ook in Maastricht. En er zijn vergevorderde plannen om in mei 2017 ook een winkel te openen in Breda. Daarnaast is er de webshop en wordt het merk verkocht in ruim 150 winkels in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Kijk op www.sylver.eu voor meer informatie.