Nellissen Juwelen (Venlo) krijgt predikaat Hofleverancier

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander heeft besloten het Recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen “Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier” te verlenen aan V.O.F. Nellissen Juwelen bij gelegenheid van het 125-jarig bestaan van dit bedrijf. Gouverneur Theo Bovens overhandigde de oorkonde die bij het predicaat Hofleverancier hoort aan de directie.

De grondlegger van Nelissen Juwelen was in 1892 Fritz Nellissen. Hij vestigde in dat jaar zijn winkel in goud- en zilverwerken aan de Nicolaasstraat in Venlo. In juni 1918 werd alles onder één dak gehuisvest op de Markt in Venlo: juwelier, horloger, goudsmid en graveur. Door de jaren heen is de onderneming overgegaan naar de huidige vierde generatie, te weten de broers Pim en Ivo Nellissen. Nellissen Juwelen biedt exclusieve sieraden in goud, platina en zilver aan, die naar wens worden ontworpen door meester goudsmeden uit eigen huis. Ook reparaties aan sieraden behoren tot de mogelijkheden.

De richtlijnen om in aanmerking te komen voor het mogen voeren van het Predicaat ‘Hofleverancier’ vereisen onder meer dat de onderneming minimaal 100 jaar bestaat en in de branche of bedrijfstak een eerste of vooraanstaande plaats in de regio inneemt.

Nellissen Juwelen is de zesde onderneming in de gemeente Venlo die de titel ‘Hofleverancier’ mag voeren.