Neptunus (Kessel) verricht wederom huzarenstukje voor Ski World Cup

Neptunus, specialist in tijdelijke accommodaties, is wel gewend om te werken met en op uitdagend terrein, maar dit jaarlijks terugkerend project is telkens weer een échte challenge. De grootste dubbeldekker werd gebouwd in Zagreb (Kroatië) op slechts enkele centimeters van een afgrond van tientallen meters.

Voor diverse prestigieuze Ski World Cup evenementen in Europa verzorgt Neptunus de tijdelijke accommodaties. Voor de ‘Snow Queen Trophy’, die plaatsvond van 3 tot 5 januari in Zagreb, bouwde het bedrijf ruim 4.200 vierkante meter aan tijdelijke accommodaties voor de aanwezige gasten, vip’s en pers. Op meerdere locaties op de berghelling werden tijdelijke hospitalityhallen met meerdere verdiepingen gebouwd. De moeilijkheidsgraad van de bouw was enorm hoog.

Dorrie Eilers, directrice van Neptunus, legt uit waarom het project zo uitdagend is: “De huidige opstelling met accommodaties is de enige mogelijkheid op dit terrein. Alle structuren zijn gebouwd op een berghelling, de grootste dubbeldekker is zelfs gebouwd op een bergrand met een afgrond van tientallen meters. De ‘Platinum’ VIP Hospitality accommodatie staat slechts op enkele centimeters van die rand. Onze monteurs dragen hierdoor altijd harnassen zodat ze veilig op locatie kunnen werken. Een andere dubbeldekker moesten we bouwen op een steile berghelling. Op die locatie hebben we enkel de tweede verdieping (gedeeltelijk op steigers) gebouwd omdat het de enige manier was dat deze gebouwd kon worden.”

Door de mogelijke weersomstandigheden bestaat de bouw uit twee fases. In de eerste fase, wanneer er nog geen sneeuw ligt, wordt het materiaal uit de grote vrachtwagens herladen in kleinere vrachtauto’s om de berg op te rijden naar de bouwlocatie. In deze fase worden ook de constructies gebouwd. De zeilen van de constructies worden pas aangebracht in de tweede fase halverwege december, hierdoor is er geen verwarming nodig tot die tijd. In deze fase wordt tevens het paviljoen ingericht.