Neptunus (Kessel) wint Limburg Export Award 2017

Neptunus, specialist in demontabel bouwen en tijdelijke accommodaties, is winnaar geworden van de Limburg Export Award 2017. Het in Kessel gevestigde bedrijf kreeg de voorkeur van de vakjury boven de twee andere finalisten Hotraco (Hegelsom) en Numidia (Herten).

De Limburg Export Award is een initiatief van de Export Sociëteit Limburg en werd voor de twaalfde keer op rij uitgereikt. Net als voorgaande jaren was er een geldprijs van 10.000 euro en een kunstwerk voor de winnaar. De runners-up ontvangen een uitnodiging voor deelname aan een handelsmissie in het buitenland. De vakjury koos de drie finalisten uit een shortlist van zes Limburgse, exporterende bedrijven met elk een heldere, succesvolle exportstrategie en een gezonde bedrijfsvoering.

LEA Winnaar 2018 Neptunus uit kessel

Directeur Neptunus Groep, Dorrie Eilers, ontvangt de felicitaties van voorzitter Frank Nelissen van de Export Sociëteit Limburg. Beeld: Lé Giesen

Over de finalisten

Neptunus Group (Kessel) werd opgericht in 1937 en is sinds 1979 internationaal actief. Het bedrijf is gespecialiseerd in de verhuur van tijdelijke accommodaties voor (top) evenementen en demontabele gebouwen voor de huisvesting van onder meer sporthallen, supermarkten en showrooms. Zo bouwde Neptunus accommodaties voor de NAVO-conferenties in Brussel en Warschau, modeshows van Louis Vuitton, de Boutique in Parijs, de Olympische Spelen in Londen en de EU-conferentie in Amsterdam.
Het familiebedrijf telt 257 medewerkers en is actief in 21 landen waaronder. Eigen vestigingen staan in België, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Engeland en Polen. De jury kenmerkt Neptunus als ‘een sterk Limburgs familiebedrijf met een sterke marktpositie, groeiende export en een sterke innovatiekracht’.

Hotraco (Hegelsom) werd opgericht in 1974 en ontwikkelt en installeert met 175 medewerkers regeltechnische oplossingen voor industrie, utiliteitsbouw en de agrarische sector in 80 landen. In China, India en Colombia heeft Hotraco eigen vestigingen. Momenteel wordt 60 procent van de omzet in het buitenland behaald. De laatste jaren heeft Hotraco het accent gelegd op industriële en agrarische technologie en daardoor meer focus weten aan te brengen in productontwikkeling en geografische uitbreiding waardoor de export sterk groeit. De jury kenmerkt Hotraco als een ‘grijze parel met een versterkte focus op kernactiviteiten en wereldgroeimarkten, met een sterk ambitieus management gericht op innovatie en productontwikkeling en totaaloplossingen voor klanten’.

Numidia uit Herten, opgericht in 2011, is momenteel actief in 80 landen met eigen vestigingen in Singapore, Argentinië en de VS. Het bedrijf verhandelt wereldwijd zuivelproducten zoals boter, melkpoeder en kaas. Numidia wordt geleid door twee compagnons en heeft 34 medewerkers afkomstig uit 13 verschillende landen op de loonlijst. Numidia ziet de wereld als speelveld en wil rekening houden met verschillende culturen en politieke ontwikkelingen. Daarom leidt het bedrijf zelf de medewerkers op in de Numidia Academy. De jury kenmerkt Numidia als ‘een uniek jong en snelgroeiend handelsbedrijf met een grote marktkennis, een sterk netwerk en een explosieve wereldwijde export groei’.

Exportsociëteit Limburg
De Limburg Export Award is een initiatief van de Export Sociëteit en wordt ondersteund door de Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV), MKB Limburg, Zuyd Hogeschool en Universiteit Maastricht. Sponsoren zijn ING Bank, Seacon Logistics, Provincie Limburg, NV Industriebank LIOF en Boels Zanders Advocaten. De eerdere edities werden gewonnen door achtereenvolgens Adams Pauken uit Ittervoort, Weir Minerals Netherlands BV uit Venlo, Hauzer Techno Coating uit Venlo, Van Aarsen International uit Panheel, Scelta Mushrooms uit Venlo, Koninklijke Kusters Engineering uit Venlo, WP Haton uit Panningen, Thomas Regout uit Maastricht, Linssen Yachts uit Maasbracht, Bruynzeel Storage Systems uit Roermond/Panningen en Schmitz Foam Products uit Roermond.