Nicoline Wisse Smit wordt voorzitter Denktank Cultuur provincie Limburg

schermafbeelding-2016-11-04-om-10-54-10

Nicoline Wisse Smit is de beoogd voorzitter van de zogeheten Denktank Cultuur van de provincie Limburg.
Dat moet een proactief orgaan zijn “op het gebied van cultuur met creatieve, inspirerende mensen, die van ‘buiten-naar-binnen’ agenderend en reflecterend adviseren over diverse onderwerpen en thematieken met betrekking tot ons cultuurbeleid.”

Cultuursubsidies
Dat schrijft gedeputeerde Ger Koopmans in een brief aan Provinciale Staten. De denktank vervangt de Provinciale Adviescommissie Cultuur die tot dit moment onder meer adviseerde over cultuursubsidies. Het stond al vast dat de commissie per 31 december werd opgeheven.

Wisse Smit – zus van prinses Mabel – is woonachtig in Maastricht en actief als communicatiestrateeg, auteur en blogger. Ze is onder meer eigenaar van communicatiebureau Wis & Waarachtig.

Kunst en cultuur
Ook haar collega’s in de denktank moeten afkomstig zijn uit Limburg of een aantoonbare band met de provincie hebben en affiniteit met kunst en cultuur. Bedoeling is dat ze afkomstig zijn uit het maatschappelijk middenveld en het bedrijfsleven. Voor het eind van het jaar wordt duidelijk wie precies in de denktank zitting zal nemen.

Meer over de provinciale cultuursubsidies in De Limburger van zaterdag.

Bron: De Limburger