Nieuw bidboek gepresenteerd: ‘Maastricht Region Bidbook’

Het nieuwe Maastricht Region Bidbook maakt op aantrekkelijke en overzichtelijke wijze duidelijk waarom een congres hier zou moeten plaatsvinden. Naast de officiële uitnodiging aan de organisatie, bevat het onder andere aanbevelingsbrieven van betrokken instanties en overheden en wordt er ingegaan op het congresprogramma inclusief het informele netwerkgedeelte, de mogelijkheden die MECC Maastricht biedt en de financiën en logistieke aspecten.

Het nieuwe bidboek werd zaterdag door Maastricht Convention Bureau en MECC Maastricht aangeboden aan wethouder John Aarts en prof. dr. Marja van Dieijen-Visser, Voorzitter Raad van Bestuur van het Maastricht Universitair Medisch Centrum+ (Maastricht UMC+).

Met alleen goede congresfaciliteiten, een aangename stad en mooie omgeving red je het vandaag de dag echter niet meer. Als stad moet je inhoudelijke meerwaarde bieden aan congressen. Maastricht Convention Bureau en MECC Maastricht werken daarom nauw samen met de Brightlands Campussen om deze inhoudelijke meerwaarde nog beter inzichtelijk te maken. Zo worden er bedrijfsbezoeken en netwerkmomenten mogelijk gemaakt tijdens zowel de beslissingsfase van de congresorganisatoren als tijdens de congressen zelf.

Jurgen Moors, directeur Maastricht Convention Bureau: “Zowel de regionale campussen als internationale congresorganisatoren zien de meerwaarde van congressen die inhoudelijk aansluiten bij de regionale speerpunten. Ze zorgen ervoor dat men internationale contacten kan leggen en dat zowel de bedrijven op de campussen alsook de congresdeelnemers hun relatienetwerk binnen hun vakgebied kunnen uitbreiden. Deze nieuwe bidboeken en het bijpassende logo stellen ons in staat om onze unieke propositie de komende jaren nog beter in de markt te zetten.”

Congressen zijn van groot belang voor Maastricht en regio. Niet alleen genereren ze een enorme omzet voor de stad, (congresdeelnemers spenderen 365 euro per dag; bron: Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen), ook zetten ze Limburg op de kaart als internationale kenniseconomie, met de Brightlands Campussen en diens wetenschappelijke speerpunten als middelpunt. De presentatie van een bidboek en de promotie van Maastricht als dé destinatie voor een bepaald congres vinden plaats tijdens een eerdere editie van het congres. Op dat moment biedt Maastricht & regio een perfect verzorgd en tot in detail uitgewerkt bidboek aan. Een selectiecommissie bepaalt dan uiteindelijk in welk land en in welke stad het congres zal plaatsvinden.