Het broodfonds is een succes door heel Nederland. In dit collectief spreken zelfstandigen af om elkaar te steunen bij ziekte. Het is een sociaal vangnet voor en door ondernemers. De broodfondsen bestaan nu twaalf jaar. Met landelijk 330 groepen waar 15.000 ondernemers aan meedoen. De regio Maastricht krijgt er een broodfonds bij, na een speciale informatieavond op 10 april.

In een broodfonds kennen en vertrouwen de deelnemers elkaar. Iedereen die meedoet stort maandelijks een bedrag op een eigen rekening; wordt iemand ziek dan ontvangt diegene van iedereen een bedrag om van te leven.

Het broodfonds is er voor alle soorten ondernemers, zowel zzp’ers als zelfstandigen met een BV of VOF. De maximaal vijftig deelnemers leggen geld in op individuele rekeningen. Zodra een van hen arbeidsongeschikt raakt, krijgt die van de anderen tijdelijk financiële steun.

De informatieavond op 10 april is voor mensen die een groep zoeken om bij aan te sluiten of zelf een broodfonds willen starten. De avond begint om 19.30 uur in Riekelt eetcafe, Rijksweg 184, 6247 AN Gronsveld.

Aanmelden vooraf via de website.