Nieuw budgethotel in Maastricht; SAHOT: ‘Gemeentelijk beleid rammelt van alle kanten’

EasyHotel gaat aan het Bat in Maastricht een nieuw budgethotel openen met 80 kamers die rond de veertig euro per nacht gaan kosten. De hotelketen maakt net zoals vliegmaatschappij easyJet deelt uit van de easyGroup. In Nederland heeft de hotelketen al vijf hotels. Maastricht kent inmiddels meerdere hotels in de budgetklasse. Wanneer het hotel opent is niet bekend. Op dit moment wordt het pand aan het Bat, waar vroeger de sociale dienst was gevestigd, verbouwd.

Stichting Samenwerkende Hotels Maastricht (SAHOT) is niet te spreken over weer een budgethotel in Maastricht. Voorzitter Antoine Scheerens: “Wij vinden dat het beleid van de gemeente aan alle kanten rammelt. De hotelnota wordt geïnterpreteerd zoals het het beste uitkomt. Wij zijn absoluut niet tegen meer hotelkamers. Daar hebben we afspraken over gemaakt, maar als je nu ineens een kleine 300 kamers toelaat in het allergoedkoopste segment van de hotelmarkt dan snappen we dat niet. De gemeente doet aan uitverkoop. Probeer juist kwaliteit in de stad te krijgen en niet alleen te gaan voor massa toerisme.”

Wethouder Toerisme John Aarts is niet onder de indruk valt te lezen in De Limburger: “De Sahot komt bij elk nieuw initiatief met hetzelfde verhaal. Er is marktruimte voor een budgethotel en het past binnen de beleidsafspraken.”