De Universiteit Maastricht gaat voor haar datacenter gebruik maken van één van de 24 mediatorens van Alticom uit Zwolle. Hiermee zet de universiteit een belangrijke stap in de modernisering van haar infrastructurele IT-voorzieningen.

Alticom gaat voor de UM in Maastricht een nieuwe datacentervloer inrichten. Dit wordt een eigen verdieping, waar alleen de UM toegang toe heeft. Dit groene datacenter zal in nauw overleg met UM opgebouwd worden, zodat in korte tijd alle wensen van de UM gerealiseerd kunnen gaan worden. “De gedachte dat de torens deel uitmaken van de Nederlandse noodinfrastructuur en dus altijd moeten blijven werken, is natuurlijk een extra prettige zekerheid”, aldus Jacques Beursgens, directeur ICT Service Centre van de UM.

Robin Verlangen, Directeur Marketing & Sales bij Alticom, bevestigt: “Steeds meer educatieve, gemeente- en financiële instellingen kiezen voor een veilige omgeving van een eigen datacentervloer van 4 tot 20 racks in onze torens. Vooral de privacywetgeving en de beheersbaarheid van een volledig eigen ruimte in onze torens speelt daar een grote rol in.”

Mediatoren Daalhof | Foto: Alticom