Nieuw distributiecentrum op Businesspark ML (Echt-Susteren); honderden nieuwe banen

Met de bouw van het distributiecentrum (ca. 85.000 m2) krijgt de regionale arbeidsmarkt een enorme boost. De partijen voorzien honderden nieuwe, vooral logistieke, banen. De gemeente Echt-Susteren heeft al aangegeven dat ze op het gebied van arbeidsmarktbeleid de nodige ondersteuning bieden aan Dokvast.

“Dit soort deals maak je met het hele bedrijf, van secretariaat tot Raad van Commissarissen”, laat adjunct-directeur OML, Arnold Cox, weten. “Iedereen moet hierbij vanuit zijn en haar rol binnen het team optimaal functioneren. Daarnaast is een goede samenwerking met de gemeente, in dit geval Echt-Susteren, essentieel. Deze deal is voor OML in vele opzichten positief en belangrijk, en het voelt goed dat alle betrokken partijen aangeven tevreden te zijn.”

Jos Klanderman, managing directeur Dokvast, stelt dat de markt voor logistieke ontwikkelingen een enorme boost doormaakt en het kunnen aanbieden van de juiste locaties, die snel beschikbaar zijn, een pré zijn om hierop als ontwikkelaar/belegger in te kunnen spelen. “Businesspark ML voldoet in veel opzichten aan onze wensen en eisen die wij aan vestigingslocaties stellen, maar de positieve samenwerking met OML en de gemeente Echt-Susteren maken in dit soort dossiers altijd net het verschil.”

Ook Jac Dijcks, wethouder gemeente Echt-Susteren, beaamt dat hij tevreden is met het resultaat. “De samenwerking met OML is cruciaal voor het binnenhalen van dit soort deals. Maar bovenal is natuurlijk de centrale ligging van het terrein (BPML) aan de A2 en in de buurt van de A73 voor dit soort logistieke vastgoedbeleggers enorm interessant.”

Wanneer de bouw exact start is nog niet bekend. Feit is dat het vooroverleg voor de omgevingsvergunning bouwen inmiddels is opgestart en er gestreefd wordt naar een oplevering van de bouw eind 2018/begin 2019. Op het kavel wordt een distributiecentrum gerealiseerd van circa 85.000 m2, met mezzanineruimtes van totaal ca. 14.000 m2, 2.000 m2 kantoren, 85 laaddocks en ca. 600 parkeerplaatsen. Het centrum wordt gebouwd met kwalitatief hoogwaardige en uiterst duurzame materialen en volgens de laatste richtlijnen op het gebied van milieubelasting en energieprestaties. Het dak zal mogelijk één van de grootste zonnepanelendaken van Nederland worden. Er wordt daarnaast geïnvesteerd in optimale isolatiematerialen voor daken en wanden en zal er drievoudig isolatieglas toegepast gaan worden.