Op het eerste Duits-Nederlandse bedrijvenpark Avantis in Heerlen gaat Heylen Warehouses, onderdeel van Heylen Group, een nieuw Europees Distributie Centrum (EDC) bouwen van 28.000 m2 voor Stelrad Nuth, onderdeel van de Stelrad Radiator Groep. Dit bedrijf is gespecialiseerd in de productie van radiatoren. Zo bouwt Heylen Warehouses na Venlo en Weert nu ook in Heerlen verder aan de expansie van logistieke projecten in Limburg.

De nieuwbouw zal uit twee lagen bestaan. Een distributiecentrum van 25.000 vierkante meter plus een maisonnette van 3000 vierkante meter voor kantoren en opslag van kleinere onderdelen. Jaarlijks produceert het bedrijf in Nuth – met ongeveer 240 medewerkers- 900.000 radiatoren. Dankzij de nieuwe locatie moet de verwerking en levering aan klanten in de Benelux, Duitsland en Frankrijk effici├źnter verlopen. De huur van de huidige locaties in Heerlen en Beek wordt opgezegd.

De bouw start op 31 mei met een officieel persmoment waarbij Martin de Beer (wethouder Heerlen), Joost van den Akker (gedeputeerde Provincie Limburg) en de directie van Heylen Warehouses en Stelrad Radiator Groep aanwezig zijn.