Nieuwe aanbesteding lokale omroep Valkenburg

Partijen die in aanmerking willen komen voor een aanwijzing door de gemeente als lokale omroep in Valkenburg, kunnen tot 29 januari 2018 een aanvraag indienen bij het Commissariaat voor de Media.

Dat meldt de gemeente Valkenburg op zijn website. De huidige aanwijzingstermijn voor een lokale omroep voor de periode van vijf jaar verloopt in de zomer van 2018.

Momenteel is de stichting TV Valkenburg de lokale publieke media-instelling voor de verzorging van de publieke mediadiensten in de gemeente Valkenburg.

Deze stichting is op 29 juli 2013 voor vijf jaar aangewezen als lokale televisie en radiozender. Die termijn verloopt op 28 juli 2018.

Stichting TV Valkenburg is sinds 1999 bekend als ‘TV Valkenburg’ in de gemeente. Deze lokale publiek omroep verzorgt televisie uitzendingen, tekst-TV, en heeft een website voor de inwoners van Valkenburg, en anderen die geïnteresseerd zijn in nieuw over en uit de Geulstad.

TV Valkenburg werkt uitsluitend met vrijwillige medewerkers en wordt deels gesubsidieerd vanuit een landelijke verdeelsleutel van gelden voor publieke lokale omroepen.

De overige inkomsten voor de omroep worden gehaald uit de verkoop van reclame berichten op het TV kanaal en website.

Meer informatie over de procedure rond zendmachtigingen is te vinden op  de website van het Commissariaat voor de media:

www.cvdm.nl.

(Bron: VIA Valkenburg aan de Geul)