Nieuwe investeerder Fort van Venlo; impasse doorbroken?

In de maandenlange impasse rondom het realiseren van het Fort van Venlo lijkt een doorbraak gerealiseerd. Hessel Meijer van Wyckerveste (Kerkrade) heeft een nieuwe investeerder gevonden die de aandelen van Frank Vaessen wil overnemen. Wie dat is wil Meijer niet kwijt.

Door het aantrekken van de nieuwe investeerder kan voor het verstrijken van de deadline de vergunningsaanvraag worden ingediend. De gemeente Venlo had de initatiefnemers daartoe tot 19 december de tijd gegeven.

Vaessen haakte van de zomer af omdat hij te veel risico’s aan de realisatie van het plan vond kleven. Behalve een (indoor)markt en leisuredome moet er ook kabelbaan komen die de Venlose binnenstad -over de Maas- met het Kazernekwartier in Blerick gaat verbinden waar Fort van Venlo ontstaat.

Meijer laat weten dat Vaessen wellicht op huurbasis de markt wil exploiteren en daarmee dus toch nog ‘aan boord’ blijft. Aan het oorspronkelijk plan wordt niets gewijzigd. Als de vergunning is ingediend kan de gemeente starten met de aanbesteding van de kabelbaan. Daarvoor is de gemeente verantwoordelijk. Een meerderheid van de Venlose gemeenteraad gaf vorige week nog steun aan dit plan.