TrafficPort Venlo verandert van vliegveld in industrieterrein, zo laat De Limburger vandaag weten. De ambulancedienst vertrekt, maar hiervoor komen een transporteur en een groothandel in autobanden in de plaats.

Het vliegveld werd al eind 2015 gesloten omdat de zakelijke luchtvaart niet van de grond kwam en hobby- vliegers te weinig opbrachten. Volgens de directeur van TrafficPort Venlo, Frans Keunen, heeft FM Tyres – een groothandel in autobanden – plannen om een distributiecentrum van twee hectare op het terrein te bouwen. Op dit moment is dat bedrijf nog gevestigd op Trade Port West. FM Tyres wil zelf niet reageren.

Een ander deel van het 21 hectare grote industrieterrein langs de A67 is al in gebruik als parkeerplaats van vrachtwagens en opleggers van transportbedrijf Ewals Cargo Care uit Tegelen. Ewals heeft tevens een stuk grond gekocht op TrafficPort en huurt er per 1 juni een kantoor dat voorheen door Ambulancezorg Limburg-Noord werd gebruikt.Ā Mogelijk krijgt dit gebouw de functie van trainingscentrum, maar ook Ewals wil daar verder nog niet op ingaan.