Nieuwe opleiding Applicatie- en mediaontwikkelaar voor Arcus

In het schooljaar 2016-2017 kunnen studenten van start met de driejarige ICT- opleiding applicatie-en mediaontwikkelaar op niveau 4. Het aantal studenten dat met deze opleiding van start mogen gaan zijn er 28 en de vraag is groot. Door de toenemende vraag naar applicatie-en mediaontwikkelaars is de nieuw te starten opleiding voor Arcus een logische keuze.

Een applicatie-en mediaontwikkelaar voelt haarfijn aan welke wensen de gebruikers hebben en is tevens in staat om nieuwe applicaties te ontwikkelen of een bestaande applicatie aan te passen. De student leert veel over interviewtechnieken, ontwikkeltechnieken, programmeren en verkooptechnieken. Tijdens de opleiding is er veel aandacht voor communicatie en sociale vaardigheden. De student bedenkt en maakt (web) applicaties, zorgt dat programma’s goed werken en blijven werken. De student instrueert anderen, ook van buiten het bedrijf, hoe ze met de programma’s horen te werken.

Er is veel vraag naar applicatie-en mediaontwikkelaars. Dit blijkt ook uit de landelijke cijfers (2015) van SBB. Na de opleiding bij Arcus gaat de student aan de slag in de informatietechnologie. Denk daarbij aan bedrijven in het MKB, die een webwinkel gemaakt of beheerd willen hebben, het (mede)ontwikkelen van een nieuw informatiesysteem. Of misschien maakt de student wel deel uit van een groter team van programmeurs om een grote applicatie en/of spel te ontwikkelen.

Over Arcus
Arcus is een Regionaal Opleidingscentrum (ROC) voor mbo-onderwijs met een aanbod van 200 verschillende opleidingen, volwasseneneducatie en bedrijfsopleidingen. Bij Arcus studeren ruim 7000 studenten en werken 620 fte/1100 mensen. De reguliere mbo-opleidingen van Arcus zijn gecentreerd in de regio Parkstad (Heerlen) en Sittard-Geleen.