Nieuwe vliegtuigspuiterij (MAAS) op Maastricht Aachen Airport, investering 4 mln

Maastricht Aviation Aircraft Services (MAAS) bouwt voor ruim € 4 miljoen een tweede vliegtuigspuiterij op Maastricht Aachen Airport. De Provincie Limburg helpt het bedrijf met de financiering. Het provinciebestuur vindt het belangrijk dat het bedrijf hier investeert en daarmee de onderhoudsboulevard op de Limburgse luchthaven aantrekkelijker maakt.

MAAS Aviation BV bestaat al sinds 1988 op de Limburgse luchthaven en is onderdeel van een wereldwijd concern, gespecialiseerd in het verven van vliegtuigen. Het concern heeft zes paintshops voor vliegtuigen. Behalve in Maastricht ook in Woensdrecht, Dublin, Bournemouth, Alabama en Hamburg. Het bedrijf wil tot 2020 nog drie spuiterijen bouwen, onder meer in Hamburg. Dan kan MAAS jaarlijks in plaats van 130 straks 365 vliegtuigen van een nieuw laagje verf voorzien. Door de bouw van een tweede paintshop naast de bestaande vestiging in Maastricht kan MAAS Aviation een derde partij overnemen van vliegveld Woensdrecht en de activiteiten hier overhevelen naar Maastricht.

Schermafbeelding 2016-06-20 om 15.59.41

 

,,MAAS Aviation BV is een belangrijke speler in de ontwikkeling van de maintenance boulevard op de luchthaven,” zegt gedeputeerde Twan Beurskens van Economie en Kennisinfrastructuur. ,,Door deze investering krijgt de luchthaven een nieuwe economische impuls. Er komen meer vliegtuigen naar de luchthaven en er wordt nieuwe werkgelegenheid gecreëerd. Door mee te financieren verankeren we MAAS BV voor de lange termijn aan Limburg.”

Gedeputeerde Ger Koopmans van Financiën benadrukt het belang dat de Provincie door co-financiering MKB-bedrijven kan helpen met het rondkrijgen van financieringen. De onderhoudsboulevard op de Limburgse luchthaven is naast Schiphol de enige plek in Nederland waar toestellen voor de burgerluchtvaart worden onderhouden. Het onderhoudscluster biedt nu werk aan ruim driehonderd mensen. De verwachting is dat er de komende jaren nog zeker honderd banen bij komen. De Provincie Limburg is eigenaar van Maastricht Aachen Airport en geeft de exploitatie van de luchthaven per 1 juli aanstaande over aan de Amsterdamse vrachtmakelaar Trade Center Global Investment (TCGI).