NS personeel krijgt meldpunt na Limburgse aanbestedingsaffaire

Op die manier moeten herhalingen van affaires zoals de aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg en het Fyra-debacle worden voorkomen.

“Het is een van de maatregelen om de normen en waarden binnen NS als maatschappelijke organisatie te verbeteren”, zegt NS-bestuurder Susi Zijderveld tegen De Telegraaf.

Om iedereen bewust te maken van wat wel en niet mag, organiseert Zijderveld trainingen. “We brengen het grijze gebied in kaart.” De organisatie zegt belangrijke lessen te trekken uit wat er is gebeurd rondom de Fyra en bij de aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg. Daarom is de gedragscode voor het personeel aangepast. Het screeningsbeleid voor nieuwe medewerkers en huurkrachten is aangescherpt. “We willen naar een hoger niveau op het gebied van bewust integer zijn”, zegt Zijderveld tegen de krant.

Bij de aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg zijn de regels ernstig overtreden. Medewerkers van NS-dochter Qbuzz hadden ongeoorloofd vertrouwelijke informatie gekregen van een ex-medewerker van concurrent Veolia. De concessie van de provincie Limburg werd toen in eerste instantie gegund aan Abellio, dat onder Qbuzz valt. Door het gesjoemel ging de concessie uiteindelijk naar NS-concurrent Arriva.

Bron: NOS