Nuth, Onderbanken en Schinnen wordt Beekdaelen; Nico van den Bergh kwartiermaker

Inwoners van Nuth, Schinnen en Onderbanken mochten tijdens de Tweede Kamerverkiezingen ook aangeven welke nieuwe naam voor de gemeente de voorkeur had. De drie gemeenten gaan per 1 januari 2019 samen.

Nico van den Bergh is aangesteld tot kwartiermaker. Hij is op 15 maart – voor een periode van één jaar – aan de slag gegaan en heeft de opdracht om het fusie/veranderspoor in goede banen te leiden. Van den Bergh heeft als kwartiermaker veel herindelingservaring opgedaan bij de gemeenten: Waadhoeke, Meierijstad, Hollands Kroon en Krimpenerwaard.

Om 1 januari 2019 een nieuwe gemeente te kunnen vormen, worden er drie sporen gevolgd: het wettelijk (ARHI) spoor, het visiespoor en het fusie/veranderspoor. In het fusie/veranderspoor worden de huidige organisaties samengevoegd en de nieuwe organisatie opgebouwd. Uitgangspunt voor de nieuwe organisatie zijn de strategische kaders zoals deze door de raden van de drie gemeenten worden vastgesteld. De strategische lijnen zijn eerder benoemd in het document ‘Leven en Werken in het Landschap’