Nuvita, een bedrijf dat is gespecialiseerd in het tabletteren, capsuleren, coaten en verpakken van voedingssupplementen, kiest volgens De Limburger voor een nieuwe locatie op bedrijventerrein Laarakker langs de A73 in Haps, Brabant. Daar wordt een nieuwe vestiging gebouwd omdat het van oorsprong Venrayse bedrijf bij de huidige plek op industrieterrein Keizersveld niet verder kan groeien.

Op Laarakker is nog voldoende ruimte; in totaal 66 hectare. Bijna 22 hectare is inmiddels vergeven. Nuvita heeft een perceel gekocht van 1,9 hectare op Laarakker Noord. Vooralsnog heeft het Limburgse bedrijf genoeg aan 1,3 hectare.

Het familiebedrijf begint in Haps met ongeveer veertig man personeel. Dat kan groeien naar honderd medewerkers. Nuvita exporteert producten naar landen als Duitsland, Frankrijk, Noorwegen, Finland en Oostenrijk.

Afgelopen woensdag zetten Henk van Dreumel (directeur), Maarten Jilisen (wethouder Cuijck) en Olaf de Croon (directeur bedrijvenpark Laarakker) hun handtekeningen onder de contracten.