Océ-Technologies (Venlo) opent deuren

Op zaterdag 7 en zondag 8 oktober is iedereen welkom bij Océ-Technologies. Deuren die normaal gesloten blijven voor het publiek, gaan twee dagen open tijdens het ‘Weekend van de Wetenschap’. Een unieke kans om meer te weten te komen over de wetenschap en technologie waarmee dit bedrijf al jarenlang vooroploopt in de ontwikkeling van nieuwe print- en inkttechnieken.

Hoe print je een Rembrandt?
Océ, een divisie van Canon, is een hightech speler op de markt voor de ontwikkeling van printers en printapplicaties. Zo ontwikkelde het bedrijf onlangs UVgel. Een nieuwe inktsoort die wordt gedroogd met behulp van ultraviolet licht. Ook de nieuwe printapplicatie waarmee in 2,5D kan worden geprint gooit hoge ogen. Met deze techniek kan heel precies in reliëf worden geprint, zodat bijvoorbeeld een print van een schilderij van ‘oude’ meesters als Rembrandt of Van Gogh niet van echt te onderscheiden is. Raak het schilderij aan en voel zelf de penseelstreken.

Een bezoek begint bij het Customer Experience Center, waar de indrukwekkende, grote hightech printers van Océ staan opgesteld. Océ-medewerkers geven uitleg over deze printers en laten live zien hoe ze werken. Ook tijdens rondleidingen door de productiehal van de innovatieve Océ VarioPrint i300 en de productiehal van toners komt het vernieuwende en vooruitstrevende karakter van het bedrijf goed naar voren.

Van boterkleursel tot hightech printers
Océ heeft in de afgelopen 140 jaar een rijke geschiedenis opgebouwd. In het Océ museum zie je hoe Océ is uitgegroeid van een bedrijf dat ooit begon met de productie van boterkleursel tot een van de meest innovatieve hightech bedrijven in Nederland.

Bezoekers zijn welkom op zaterdag 7 en zondag 8 oktober van 10.00-16.00 bij Océ, St. Urbanusweg 17 in Venlo. Toegang is geheel gratis.