De uitbreiding van Toverland met twee nieuwe themagebieden heeft nog niet voor hoge bezoekersaantallen gezorgd die het park volgens de prognoses wel verwacht had. Deze prognose was gebaseerd op de verwachting die Toverland na de recente uitbreiding had.

Volgens een woordvoerder zijn de bezoekersaantallen echter wel degelijk beter dan verleden jaar. “De totale oppervlakte van het park is 1.5 keer groter geworden. Bezoekers zijn daardoor over een groter gebied verspreid. Daardoor kan het gevoel ontstaan dat het rustiger in het park is.”

Het attractiepark in Sevenum vermoedt dat bezoekers op dit moment wegblijven vanwege het warme weer en komen ze na de hittegolf wel langs voor een bezoekje. Op de meeste dagen konden bezoekers zo doorlopen bij de nieuwe achtbaan Fenix.

Toverland investeerde 35 miljoen euro in het nieuwe entreegebied Port Laguna en de nieuwe themawereld Avalon, met wing coaster Fenix en waterattractie Merlin’s Quest. Vorig jaar trok het park ongeveer 680.000 bezoekers. Het doel van Toverland is om over een aantal jaren de grens van één miljoen jaarlijkse bezoekers te bereiken.